Groep G: Chelsea naar de leiding met zuinige zege

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Chelsea is favoriet voor de groepswinst in poule G, maar kon die rol niet helemaal waarmaken op speeldag één. Dat maakten ze goed door drie punten te pakken in Lissabon.

Sporting 0-1 Chelsea

De verplaatsing naar Lissabon betekende de terugkeer van Mourinho naar de ploeg waarmee hij zijn eerste successen boekte als assistent van Robson. Een echte walk-over werd het zeker niet voor de Londenaren. Schürrle miste eerst nog een dot van een kans, maar Matic bezorgde zijn team toch nog een 0-1 voorsprong aan de rust. Dat doelpunt bleek te volstaan voor de overwinning. Chelsea komt met vier punten aan de leidng in de groep.

Schalke 1-1 Maribor

Schalke droomt van de tweede plaats in de poule en dan moeten de thuiswedstrijden liefst gewonnen worden. Zeker tegen Maribor. De bezoekers bewezen echter opnieuw een team te zijn waar rekening moet mee gehouden worden. Bohar bracht de bezoekers zelfs op voorsprong. De onvermijdelijke Huntelaar voorkwam met de gelijkmaker kort na de rust een blamage voor de thuisploeg, maar meer zat er niet in voor Schalke.