Groep H: Porto pakt op de valreep een punt, BATE stunt

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Shakhtar Donetsk leek op weg naar de drie punten tegen FC Porto, maar moest in de slotfase toch nog een gelijkspel toestaan. Jackson Martinez was opnieuw de grote man bij de Portugezen.

Shakhtar 2-2 Porto

Vroeg in de tweede helft kwamen de mannen uit Donetsk op voorsprong via Teixeira. Toen Luiz Adriano er vijf minuten voor affluiten 2-0 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Daar besliste Jackson Martinez echter anders over. Terwijl zijn ploegmaat Brahimi eerder nog een strafschop had gemist, zette hij de tweede elfmeter voor de bezoekers wel om. In blessuretijd sleepte hij zelfs nog een punt uit de brand voor de Portugezen.

BATE 2-1 Athletic Bilbao

BATE Borisov zorgde voor een stunt van formaat. Athletic Bilbao is dan wel op de sukkel, maar de zege van de thuisploeg kan toch als een verrassing gezien worden. Dankzij Polyakov en Kamitski liepen de Wit-Russen 2-0 uit. Op slag van rust bezorgde Aduriz de bezoekers terug hoop, maar BATE hield stand in de tweede helft.