Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: BayArena
Groep C: Leverkusen duwt Benfica in put

Bayer Leverkusen en Benfica wisten na het gelijkspel in Zenit - Monaco wat ze moesten doen: winnen. Het was uiteindelijk de thuisploeg die aan het langste eind wist te trekken.

Bayer Leverkusen - Benfica 3-1

Bayer Leverkusen nam meteen het heft in handen en ging op zoek naar een vroeg doelpunt. Daar moesten ze uiteindelijk wel 25 minuten op wachten, tot Kießling - wie anders - de score wist te openen. Hij nam de rebound als een goaltjesdief aan, na half mistasten van de bezoekende goalie op een schot van Son.

Even later was het helemaal koekenbak, toen diezelfde Son wél zelf raak trof: een pegel in het dak van het doel en meteen een dubbele voorsprong bij de rust.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg een lastig moment toen de Portugezen op het uur de aansluitingstreffer lukten via Toto Salvio, maar verder kwamen ze niet meer: na een domme tackle van Jardel op Kießling werd de eindstand vanop de stip vastgelegd: 3-1.

Zenit - Monaco 0-0

Eerder speelden beide groepsleiders in de poule van Leverkusen en Benfica al 0-0 gelijk. Meer informatie over dat duel - met Lombaerts en Ferreira-Carrasco bijna in een hoofdrol - kan u HIER nog eens nalezen.