Overzicht PL: Lukaku scoort, doelpuntenkermis in Southampton

Caroline Tonnelier
| 9 reacties

In Liverpool stond het in België veelbesproken duel tussen Lukaku en Benteke op het programma. Het duel draaide uit in het voordeel van die eerste. Verder was er winst voor Chelsea en puntenverlies voor Arsenal. De opvallendste uitslag kwam echter uit Southampton.

Everton 3-0 Aston Villa

Christian Benteke was pas terug uit blessure, maar stond gewoon al aan de aftrap bij Aston Villa. Bij Everton was Lukaku er vanzelfsprekend ook bij in de basiself. Aan de pauze stond het 1-0 voor de thuisploeg dankzij Jagielka. Net na de pauze verdubbelde Lukaku die voorsprong. Met een gelukje kon hij zijn derde van het seizoen maken. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd nam Coleman alle hoop weg voor Aston Villa.

Crystal Palace 1-2 Chelsea

In de Londense derby liet Chelsea zich niet verrassen. Ook zonder Diego Costa pakte de koploper de drie punten. Al na vijf minuten stond het 0-1 dankzij een doelpunt van Oscar. Na twee rode kaarten op het einde van de eerste periode werd het in de tweede helft een duel van tien tegen tien. Azpilicueta en Delaney waren er niet meer bij. Opnieuw was het kort na de aftrap raak voor Chelsea. Oscar was dit keer de aangever, terwijl Fabregas afwerkte. In het slot van de wedstrijd bracht Campbell nog wat spanning in de match, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor Crystal Palace.

Arsenal 2-2 Hull City

Arsenal kon tegen Hull City maar net een thuisnederlaag vermijden. The Gunners, die Ramsey recupereerden, kwamen wel nog op voorsprong via Alexis Sanchez. Na doelpunten van Diamé en Hernandez was het echter Hull dat op weg leek naar de zege. In blessuretijd sleepte Welbeck toch nog een punt uit de brand voor het team van Wenger. De Franse trainer zag overigens opnieuw een speler geblesseerd uitvallen. Wilshere moest naar de kant met knieproblemen.

Southampton 8-0 Sunderland

Southampton is in topvorm en dat heeft Sunderland geweten. De bezoekers kregen een 8-0 pandoering te verwerken. Met twee own-goals van Vergini en Bridcutt hielpen de bezoekers zichzelf nu ook niet echt. Alderweireld zag verder ook zijn ploegmaats Cork, Tadic, Wanyama, Mané en Pellè (2x) scoren.