Belangrijke driepunters voor Geel en Lommel United

ASV Geel heeft een belangrijke driepunter gepakt en klimt daarmee in de veilige zone. Opmerkelijk: de Kempenaren deden dat in amper tien minuten tijd en scoorden daarin vier keer.

Tussen minuut 24 en 35 moet de verdediging van RC Mechelen aan het slapen zijn geweest. Geel scoorde vier keer via Bossekota, Sandermans en Zico (2x). Nochtans was RCM op voorsprong gekomen via Yagan. Diezelfde Yagan scoorde in 31ste minuut ook nog eens, maar dat volstond dus niet.

Lommel United won dan weer op het veld van Aalst met 0-3 en verliest daarmee de aansluiting bij de top niet. De Limburgers staan op gelijke hoogte met OHL en op twee punten van leider Eupen. Lenaerts, Jutten en Trossaerd zorgden voor de doelpunten.