Groep E: Bayern klasse te sterk voor AS Roma

AS Roma deed het tot nog toe uitstekend in de Champions League en de verwachtingen voor het duel tegen Bayern waren dan ook hooggespannen. De wedstrijd werd echter een fiasco voor de Italianen.

Al na negen minuten opende Arjen Robben de score na een knappe actie. Halfweg de eerste helft verdubbelde Götze de bezoekende voorsprong en vanaf dan ging het snel voor de Duitsers. Nog geen kwartier later stonden de forfaitcijfers op het bord. Lewandowski zorgde voor de zware 0-3 cijfers en op het halfuur maakte Robben er al 0-4 van. Een penaltytreffer van Müller maakte de vernedering compleet.

Na de pauze probeerde AS Roma toch nog iets terug te doen. Neuer kloppen is natuurlijk geen sinecure, maar op aangeven van Nainggolan slaagde Gervinho daar toch in. Verder kwamen de Italianen echter niet en het was integendeel Bayern dat nog twee keer scoorde. Ribéry scoorde met een heerlijke lobbal en invaller Shaqiri kon na mistasten van De Sanctis nog de zware 1-7 cijfers vastleggen.