Groep H: Luiz Adriano breekt records tegen BATE

BATE Borisov kon tijdens de eerste thuiswedstrijd nog stunten tegen Athletic Bilbao, maar dat zat er tegen Shakhtar absoluut niet in. Het werd een historische nederlaag voor de Wit-Russen.

BATE Borisov 0-6 Shakhtar

Na elf minuten was het Teixeira die de score opende voor de Oekraïners. Daarna begon de grote Luiz Adriano-show. Zijn eerste doelpunt kwam er nog vanop de stip en even later kon Douglas Costa de wedstrijd helemaal beslissen met de 0-3. Nadien volgde een zuivere hattrick van Luiz Adriano. In amper acht minuten wist de Braziliaan drie keer te scoren tegen BATE, dat ontzettend zwak stond te verdedigen. Daarmee werd de speler van Shakhtar de eerste speler die vier keer kon scoren in één helft in de Champions League. Hij kreeg ook een ander record op zijn naam: dat van snelste hattrick ooit op het Kampioenenbal. Na de pauze deed de man gewoon verder. Voor een tweede keer mocht hij scoren vanaf elf meter en daarmee evenaarde hij ook nog eens een record van Lionel Messi.

Porto 2-1 Athletic Bilbao

In Portugal vielen er minder doelpunten te noteren. Het was wachten tot op slag van rust alvorens de thuisploeg de netten kon doen trillen. Hector Herrera was de doelpuntenmaker van dienst in Porto. Athletic kwam na de pauze beter voor de dag en de gelijkmaker van Guillermo Fernandez kwam niet uit de lucht vallen. Invaller Quaresma maakte er twintig minuten voor het einde nog 2-1 van. Dat werd meteen ook de eindstand, waardoor Porto nu al zo goed als zeker lijkt van de kwalificatie.