AS Roma kan Champions League-kater niet doorspoelen

Diederik Geypen
| 1 reacties

AS Roma is zaterdagavond niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel bij Sampdoria. De 1-7 pandoering van afgelopen dinsdag tegen Bayern München is zo nog niet helemaal verteerd.

Dat de blamage tegen der Rekordmeister zijn sporen had achtergelaten, bleek tijdens de eerste helft. Een inspiratieloos Roma kon Sampdoria niet verontrusten. De thuisploeg was dan weer niet bij machte om het gewonde dier helemaal af te slachten.

De tweede helft bracht weinig beterschap. De vervanging van Francesco Totti die door de Sampdoria-aanhang op een striemend fluitconcert werd getrakteerd, behoorde nog tot een van de markantste wedstrijdfases. De Romeinen kregen nog de beste kansen van de partij met onder meer een kopbal van Florenzi, maar goals vielen er niet in het stadio Comunale Luigi Ferraris.