Jeroen Evens
| 2 reacties

Op de elfde speeldag in de Ligue 1 stonden vanavond na de kraker PSG-Bordeaux nog enkele andere interessante duels op het programma. Zo delfde Bastia, met Gillet op het middenveld, het onderspit tegen het Monaco van Ferreira-Carrasco. Een overzicht.

Bastia - Monaco 1 - 3

Guillaume Gillet kreeg vanavond bezoek van het Monaco van Ferreira-Carrasco. Bastia had het niet makkelijk tegen een aanvallend Monaco dat de wet dicteerde. Na vijf minuten al stak Ferreira-Carrasco de bal mooi door op Valere Germain, die de bal mooi naast doelman Areola binnenlegde. Bastia was echter niet van slag en ging al snel achter de gelijkmaker aan. In de 21e minuut zette Boudebouz door op rechts en leverde de bal mooi af op het hoofd van Maboulou, die er 1-1 van maakte.

In de tweede helft zorgde Monaco voor veel druk naar voren en werd in de 78e minuut beloond voor zijn inspanningen. Kondogbia kopte een vrije trap hard onder de lat binnen en zette zo de Monegasken op voorsprong. Ferreira-Carrasco ontpopte zich tot een kwelduivel voor de verdediging van Bastia. Martial ontfutselde een bal in de verdediging en ging alleen op doel af. Areola kon afblocken maar legde de bal zo klaar voor Ferreira-Carrasco, die er op zes minuten voor tijd de 1-3 eindstand van maakte.

Caen - Lorient 2 - 1

In Caen-Lorient hadden de laatkomers ongelijk, want Nangis kopte drie minuten de thuisploeg op voorsprong. Lorient ging op zoek naar de gelijkmaker en die kreeg het ook. Da Silva haalde Ayew neer in het strafschopgebied, en de Ghanees zette de strafschop feilloos om: 1-1. Maar na de rust kreeg Caen op zijn beurt een penalty. Gassama blokte al tackelend een schot van Musavu-King af met de hand. Duhamel ging achter de bal staan, en schoot Caen zo op weg naar zijn derde overwinning van het seizoen.

Evian TG - Nantes 0 - 2

In Evian - Nantes ontving de nummer 18 de nummer 6 uit de stand. Het verschil in het klassement werd ook duidelijk op het veld want Nantes ging met 0-2 winnen. In de eerste helft bracht youngster Veretout de Kanaries op voorsprong via penalty.

Nantes ging in de tweede helft op hetzelfde elan verder en bracht meer druk op goal dan Evian. In de 75e minuut dolde Yacine Bammou met verdediger Abdallah en dribbelde zichzelf oog in oog met doelman Hansen die geen verhaal had tegen de welgeplaatste bal. Bammou bezorgde Nantes zo een mooie overwinning, waardoor de Kanaries in de rangschikking klimmen tot een derde plaats.

Reims - Montpellier 1 - 0

In Reims stond vanavond een duel in de buik van de Ligue 1 op het programma. Reims ontving Montpellier, en de bezoekers speelden een zeer degelijke eerste helft, maar konden hun kansen niet afwerken. Het was wachten tot de allerlaatste minuut voor de openingstreffer. Moukandjo controleert een voorzet van Signorino prachtig, en brengt met een halve omhaal het stadion in delirium.

Eerder op de avond legde PSG - zonder Ibrahimovic - Bordeaux al over de knie  met 3-0. Het verslag van die wedstrijd kan je hier lezen. Morgen staat nòg een klepper op het programma, want dan ontvangt Olympique Lyon, de vierde in de stand, leider Marseille.