Overzicht Bundesliga: Vierde nederlaag op rij voor Borussia, spektakel in Frankfurt

Caroline Tonnelier
| 7 reacties

Borussia Dortmund zakt steeds verder weg in de Bundesliga. Het leed een vierde opeenvolgende nederlaag tegen Hannover. Voor spektakel moest men vandaag in Frankfurt zijn. Daar werd het 4-5 tussen Eintracht en Stuttgart.

Borussia Dortmund 0-1 Hannover

Terwijl er in de Champions League geen vuiltje aan de lucht is voor Borussia, wil het in de competitie maar niet lukken. De ploeg van Klopp verloor nu ook thuis tegen Hannover en blijft steken op zeven punten uit negen wedstrijden. Kiyotake scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. In de slotfase werd Gülselam nog uitgesloten bij de bezoekers, maar dat had geen invloed op het eindresultaat.

Frankfurt 4-5 Stuttgart

Voor spektakel en wisselende emoties was Frankfurt vandaag the place to be. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar verloor toch nog. Het doelpuntenfestival begon ongeveer halfweg de eerste helft met de openingstreffer van Madlung voor de thuisploeg. Aan de overkant zorgde Harnik er met twee treffers voor dat de bezoekers met een 1-2 voorsprong mocht gaan rusten.

Na de 1-3 van Gentner kort na de pauze leek de buit binnen voor Stuttgart, maar met drie goals in minder dan tien minuten zorgde Eintracht Frankfurt voor een nieuwe ommekeer. Meier, Aigner en opnieuw Madlung lieten det thuissupporters juichen. Het waren echter de bezoekers die laatst lachten, dankzij goals van Werner en Gentner. Ook een rode kaart kon niet ontbreken in deze knotsgekke wedstrijd. Het was Seferovic die vroeger moest gaan douchen, maar op dat moment stond de eindstand al op het bord.

Hoffenheim 1-0 Paderborn

Hoffenheim blijft bovenaan meedraaien. De ploeg van Koen Casteels staat na een zege met het kleinste verschil tegen Paderborn voorlopig tweede. Volland was de matchwinnaar.