Real Madrid toont wie de sterkste is

Caroline Tonnelier
| 19 reacties

De hele voetbalwereld keek vandaag uit naar de confrontatie tussen Real Madrid en Barcelona. Vooral van de Koninklijke werd veel verwacht en ondanks een vroege achterstand loste de thuisploeg die verwachtingen ook in.

Bij Barcelona stond Luis Suarez in de eerste wedstrijd na het aflopen van zijn schorsing meteen aan de aftrap. Voor Rakitic en Alba was er geen plaats in de basiself, Xavi startte wel. De thuisploeg kon niet rekenen op de geblesseerde Bale, maar met James Rodriguez, Benzema, Isco en Ronaldo stonden er genoeg spelers tussen de lijnen die het verschil konden maken.

Vroege openingstreffer Neymar

Het was echter Neymar die al na drie minuten de debatten opende in Bernabeu. Terwijl de defensie van Real nog niet echt wakker leek, profiteerde Neymar. Op aangeven van Luis Suarez zette de Braziliaan na een knappe actie al meteen de 0-1 op het bord.

De reactie van Real Madrid liet niet op zich wachten. Vooral Benzema kwam nog in het openingskwartier dicht bij de gelijkmaker. De lat hield hem van de 1-1, nadat hij eerder voorlangs had besloten. Barcelona hield stand en kwam halfweg de eerste helft zelfs erg dicht bij de 0-2. Casillas voorkwam met een uitstekende tussenkomst de treffer van Messi. Terwijl de druk van Real wat afnam, werd Barcelona dreigender. Zo kwam ook Neymar dicht bij zijn tweede treffer. Zijn poging werd echter afgeblokt.

Ronaldo stelt gelijk op penalty

In het slotkwartier van de eerste helft trok Real Madrid het initiatief echter definitief naar zich toe. Nadat de mannen van Ancelotti al een paar keer zonder succes een penalty claimden, kon de scheidsrechter na handspel van Piqué niet anders dan de bal op de stip leggen. Cristiano Ronaldo was natuurlijk de aangewezen man om Barcelona de eerste tegentreffer van het seizoen toe te dienen. De 1-1 was ook meteen de ruststand.

Na de pauze was het dit keer Real Madrid dat vroeg kon scoren. Pepe bevestigde de sterkte van Real Madrid op hoekschoppen en de zwakte van Barcelona op hetzelfde punt. Aan de overkant haalde Mathieu uit, maar doelman Casillas pakte uit met een knappe parade.

Benzema beslist na heerlijke actie met Isco, Ronaldo en James

Na een misverstand tussen Mascherano en Iniesta was het de beurt aan het viertal Isco-Ronaldo-James-Benzema. De Spanjaard zette de actie op, de Portugees tikte de bal door en de Colombiaan zette in een één-twee met de Fransman die laatste op heerlijke wijze op weg naar de 3-1. Barcelona leek van slag en liet achterin gaten vallen, waardoor Real Madrid er dreigend kon blijven uitkomen. Doelpunten leverde dat echter niet meer op.

Barcelona probeerde er wel nog een paar keer uit te komen, maar ze slaagden er amper in Real echt te verontrusten. De thuisploeg kon op die manier al bij al de wedstrijd rustig uitvoetballen en bewees in elk geval vandaag zijn superioriteit tegenover de aartsrivaal.