Twee penalty's helpen PSG aan zege tegen Bordeaux

Caroline Tonnelier

In Frankrijk streden PSG en Bordeaux om de tweede plaats. Mede door twee penaltydoelpunten haalde de thuisploeg het met 3-0.

Na 28 minuten kwam PSG al met tien man te staan na de uitsluiting van Van der Wiel. Tien minuten later was het evenwicht echter opnieuw hersteld, want ook Biyogho Poko werd met rood van het veld gestuurd. De thuisploeg trok in de slotfase van de eerste helft het initiatief naar zich toe en dat loonde. Na een overtreding op Verratti trapte Lucas Moura in de blessuretijd de 1-0 binnen vanop de stip.

Na de pauze kon de Braziliaan dat kunstje nog eens overdoen na een overtreding op hemzelf. De bezoekers probeerden nog wel iets terug te doen, maar het was PSG dat een derde keer kon scoren. Lavezzi nam in de 81e minuut alle twijfel weg over de winnaar van deze partij. De Parijzenaars hebben nu drie punten voorsprong op Bordeaux.