Valencia klopt Elche en stijgt naar derde plaats

Jeroen Evens

Op de negende speeldag in de Primera Division stond Valencia vanavond tegenover Elche, een degradatiekandidaat. Pablo Piatti bracht drie goals aan voor zijn teamgenoten en duwt zo Valencia richting Champions League-plaatsen in het klassement.

Elche liet al snel de bal aan Valencia, en beperkte zich tot traag spel en het loeren op de counter. Valencia dicteerde het spel met een sterke passing en hogere actviteit, maar dit zorgde in het begin van de wedstrijd nog niet voor kansen. Maar na ongeveer een kwartier spelen stond de Duitser Mustafi op de juiste plaats in de rechthoek om een hoekschop fraai binnen te koppen.  Een vijftal minuten later speelde zich hetzelfde scenario af: Pablo Piatti schilderde een hoekschop richting eerste paal, waar Dani Perejo zijn hoofd er tegen kon zetten en er 2-0 van maakte.

Valencia controleerde de rest van de wedstrijd en kwam niet meer in gevaar. Het Mestallastadion kon zelfs opnieuw op de banken springen na 60 minuten. Ook het derde doelpunt van Los Che kwam er na een hoekschop. Maar deze keer was het David Lomban van Elche die de bal tegen zich aan kreeg, en met een ongelukkige own-goal voor de 3-0 zorgde. In de toegevoegde tijd kon Jonathas -wéér na een hoekschop- milderen tot 3-1, maar daar bleef het bij.