Overzicht Serie A: Roma beent Juventus bij

Caroline Tonnelier

Juventus zit in een dipje en daar profiteert AS Roma optimaal van. De landskampioen verloor verrassend bij Genoa en ziet zo de belangrijkste uitdager op gelijke hoogte komen.

Genoa 1-0 Juventus

Maxime Lestienne zag zijn team vanop de bank stunten tegen Juventus. De overwinning kwam er op een prachtige manier voor de thuisploeg. Het enige doelpunt van de match viel immers diep in blessuretijd. Invallers Antonini, als afwerker, en Matri, als aangever, werden de helden van de avond.

AS Roma 2-0 Cesena

Geen verrassing in Rome. Daar won de ploeg van Rudi Garcia, met een veredeld B-elftal, van Cesena. Het werd 2-0 dankzij treffers van Destro en De Rossi. Nainggolan startte op de bank en kwam na 82 minuten De Rossi, die toen net gescoord had, vervangen.

Atalanta 1-1 Napoli

Bij Napoli stond Mertens in de basis, net als Koulibaly. Zij konden niet vermijden dat de ploeg van Rafael Benitez opnieuw puntenverlies leed. Het was Higauin die in de slotfase nog een punt uit de brand sleepte, nadat Denis de thuisploeg op voorsprong had gebracht.