PSV neemt na de pauze afstand van tweedeklasser

Caroline Tonnelier

PSV doet het uitstekend in de Nederlandse Eredivisie, maar droomt ook van succes in de beker. Tegen Almere City werd alvast een stap in de goede richting gezet.

De koploper in de Nederlandse hoogste klasse haalde het met 1-5 van de ploeg uit de Eerste Divisie. PSV liet een aantal belangrijke spelers, waaronder Depay, de Jong en Wijnaldum, rusten. Ondanks de vele rotaties was de ploeg uit Eindhoven duidelijk de betere. De 0-1 van Narsingh was dan ook logisch.

Dat kon niet gezegd worden van de gelijkmaker kort voor de pauze. Bij die gelijke stand besliste Cocu toch in te grijpen. Hij bracht Wijnaldum en de Jong in aan het begin van de tweede helft en dat leverde meteen resultaat op. Wijnaldum scoorde, de Jong was goed voor de assist. In de laatste twintig minuten maakte PSV het helemaal af. Locadia liet de netten twee keer trillen en ook Wijnaldum pikte zijn doelpuntje mee. PSV won zo voor de tweede keer op rij met 1-5 cijfers.