Overzicht Nederlands bekervoetbal: "Limbombe schiet NEC naar achtste finales"

Bij onze noorderburen werden vanavond de drie laatste wedstrijden van de 1/16e finales in de KNVB Beker gespeeld. Nijmegen en Excelsior lieten zich niet verrassen door amateurclubs, en Roda plaatste zich ten koste van Sparta Rotterdam.

De Treffers – Nijmegen  1 – 3

NEC Nijmegen heeft de volgende ronde bereikt na een moeilijke 1-3 zege tegen streekgenoot De Treffers. Voor de eerste goal was het wachten tot vlak voor rust, toen Ars tegen de grond werd gewerkt in de zestien en de penalty zelf scoorde. Wessel van der Horst kwam na rust oog-in-oog met doelman Smits en zorgde verrassend voor de gelijkmaker voor de amateurclub uit Groesbeek. NEC kwam nog met tien man te staan, maar de inbreng van Limbombe bleek van goudwaarde. Eerst scoorde Ars na goed werk van Limbombe, die vervolgens zelf de 1-3 op het bord zette.

WKE – Excelsior  0 – 3

De ploeg uit de Nederlandse Topklasse divisie kon vanavond niet verrassen tegen de Rotterdammers van Excelsior. Rick Kruijs bracht de bezoekers nog voor rust een 0-1. Die voorsprong werd verdubbeld na de koffie dankzij Ninos Gouriye. In blessuretijd zorgde Jordan Botaka er nog voor dat de Kralingers verder uitliepen.

Roda – Sparta Rotterdam  4 - 2 (n.v.)

In Kerkrade ontving Roda vanavond Sparta Rotterdam in een strijd om een plaats bij de laatste zestien. De Limburgers kwamen echter al snel op achterstand. Paul Gladon schonk Sparta de 0-1 vanop de stip. Maar in de 29e minuut knokte Roda zich terug op gelijke hoogte via Marc Höcher. Dezelfde twee spelers zouden in de tweede helft opnieuw van zich laten horen. Eerst scoorde Gladon zijn tweede net na rust, vervolgens deed Höcher hetzelfde diep in extra tijd en dwong zo verlengingen af. Daarin liep het nog dramatisch af voor de Rotterdammers. De Nooijer werd uitgesloten, en zowel Ramos als -opnieuw- Höcher scoorden nog voor Roda. Zo gaat geelzwart door naar de achtste finales en blijft Sparta verstomd achter. Bij Roda bleef Verbist op de bank.