antAntwerp
virVirton
1-0
1-1
48' Dorian Dessoleil (pen)
Sander De Graeve

Virton won vanavond met 1-2 op bezoek bij Antwerp. Op basis van het klassement een logische uitslag, maar Antwerp verdiende meer. Het gaf domweg drie punten uit handen door twee goals met een grote strik rond.

Sander De Graeve in Antwerpen

Antwerp had dringend punten nodig en met Virton kwam een lastige klant op bezoek. De bezoekers telden al twaalf punten meer dan de oudste club van het land en mocht naar boven kijken. Antwerp zette meteen druk op de verdediging van Virton, Owusu knikte goed op een voorzet van Vansteenkiste, maar Defourny (ex-Antwerp) pakte uit met een goeie redding.

Antwerp legde het beste voetbal op de mat, maar de kansen gingen er maar niet in. Scoren blijft een probleem voor The Great Old dit seizoen. Bovendien moest het opletten van de tegenstoten van Virton. Boeckx kon opgelucht ademhalen wanneer Martens een bal nog net voor de lijn kon wegwerken.

Khiter breekt match open

Naar de rust toe kwam Antwerp nadrukkelijker opzetten en goed tien minuten voor de pauze mochten de supporters eindelijk juichen. Khiter kreeg de bal in de zestien pardoes voor de voeten na een inworp van Vanaudenaerde. De kleine middenvelder leek een duwfout te begaan, maar mocht doorgaan. Na een subtiel tikje omhoog legde hij het leer simpel naast Defourny in doel.

Antwerp mocht met een voorsprong de rust in en dat gaf de burger moed. Een kleine tien minuten na de rust zonk die moed alweer in de schoenen. Sinterklaas kwam vandaag aan in Antwerpen en dat wou het team blijkbaar kracht bijzetten.

Cadeau's op Antwerp

Ngadrira, een goeie spits overigens, sneed te makkelijk de zestien in en Van Den Bogaert maakte de opzichte penalty-overtreding. Bal op de stip en een koud kunstje voor Dessoleil. De verdediger knalde de bal precies in het hoekje. Boeckx vloekte, hij zat er bijna bij.

De doelman vloekte enkele minuten later nog harder. Na een misverstand met Carvalho verloor hij de bal aan Lafon. Een jammerlijke flater voor de voormalige goalie van AA Gent. Lafon tikte simpel binnen in een leeg doel. Twee goals met een dikke strik rond brachten Antwerp van een voorsprong naar een achterstand.

De thuisploeg ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de missers van Owusu frustreerden haast iedereen in de tribune. De lange spits kreeg een pak kansen, maar kreeg de bal er niet in. Stricker gooide Güvenç nog in de strijd, maar die kon ook het verschil niet meer maken. Antwerp kon al voor de vierde keer niet meer winnen en moet opletten. Virton vindt aansluiting bovenin.