2e klasse: Seraing behaalt tweede plaats, Roeselare haalt uit tegen Patro

Jeroen Evens
| 1 reacties

Zes duels stonden vanavond nog geprogrammeerd in de Belgische tweede klasse. Seraing won met drie rozen verschil van Dessel en blijft zo op een mooie tweede plaats staan. Ook Heist en Roeselare sloten hun wedstrijd in eigen stadion winnend af.

Seraing United – KFC Dessel Sport 3 – 0

Door het duel tussen Eupen en Virton kon Seraing vanavond mits winst opklimmen naar de tweede plaats in het klassement. En winnen, dat deed het. Al na twee minuten schoot Lilian Bochet de thuisploeg op voorsprong. Dessel kon een sterk Seraing niet veel weerstand bieden. Florent Stevance verdubbelde de score in de 66e minuut, en Mickael Tirpan zorgde voor diep in de tweede helft voor de 3-0 eindstand.

Roeselare – Patro Eisden 4 – 0

Roeselare klimt na een mooie overwinning in de stand. Met zware 4-0 cijfers werd Patro Eisden Maasmechelen aan de kant gezet. In drie dolle minuten kwam Roeselare op voorsprong, én scoorde het nog een tweede keer. Jeroen Vanthournout tekende voor de openingstreffer, waarna Oliver Myny zijn voorbeeld twee minuten later volgde. Een kwartier voor tijd werd bij de Limburgers Christophe Martin-Suarez uitgesloten met rood, waardoor het moeilijk werd voor de bezoekers. Ex-Genkenaar Kennedy Nwanganga scoorde de 3-0, waarna Rik Impens een minuut voor affluiten de 4-0 op het bord zette.