Moeskroen-Peruwelz houdt de punten thuis tegen rode lantaarn Lierse

Jeroen Evens
| 4 reacties

De Pallieters kunnen deze dagen de punten goed gebruiken, en probeerden vanavond op het veld van Moeskroen-Peruwelz weg te komen van de laatste plaats. Het was echter Moeskroen dat aan het langste eind trok. Met mooi uitgespeelde acties won het de scalp van een moedig Lierse.

Lierse kon vandaag voor het eerst beroep doen op Dorge Kouemaha, die perikelen ondervond met zijn voormalige Turkse werkgever. Deze aanvallende waarde was welkom bij de Pallieters, die de laatste vier wedstrijden niet konden scoren.  De wedstrijd begon heftig met een goede kans aan beide kanten, maar tot scoren kwam het nog niet. Het was wachten tot de negentiende minuut om de openingsgoal te aanschouwen. In een mooi uitgespeelde aanval vanop rechts bracht Diaby de bal mooi op het hoofd van Dingomé, die niet meer kon missen.

Moeskroen bracht zichzelf echter in problemen, want verdedigend slecht wegspelen resulteerde in een voorzet voor Lierse richting Kouemaha, waardoor de bal rond het penaltypunt recht voor de voeten kwam te liggen van Losada. Een harde knal in de rechtse hoek zorgde voor de gelijkmaker. In de rest van de eerste helft zagen we geen mooi voetbal meer, maar wél nog een doelpunt. Iets voor rust zette Michel met een splijtende pass Diaby oog in oog met De Vlamynck. Diaby ontweek de doelman en besliste zo voor een 2-1 ruststand.

In een tweede helft vol inzet zagen we in eerste instantie nog meer zware duels. Hard invliegen van Bourabia resulteerde in een tweede gele kaart, waardoor Lierse op het uur met tien man kwam te staan. Lierse probeerde nog wel, maar de opdracht werd bemoeilijkt door die rode kaart. De Pallieters konden slechts op één moment aanspraak maken op de 2-2, maar de vrije trap van Hafez werd door De Vlamynck uit de kruising gehaald.

In een heftig slot versierde Moeskroen nog twee reuzekansen. Swinkels kon de eerste wegwerken, en doelman Bajkovic had wel een heel alerte reactie in huis op een onmisbare poging van Badri van wel héél dichtbij. Zo bleef het scorebord op 2-1 staan bij het fluitsignaal. Lierse mist zo een kans om weg te komen van de laatste plaats, terwijl Moeskroen zichzelf wat meer ademruimte heeft versierd.