Overzicht Eredivisie: Ajax zet scheve situatie recht, Feyenoord wint op de valreep tegen hekkensluiter

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

In de Eredivisie won Ajax ruim van Heerenveen, Feyenoord kende een lastige avond tegen rode lantaarn Dordrecht. Pas in de slotfase konden de Rotterdammers afstand nemen.

Ajax  4-1 SC Heerenveen

Ajax zette in eigen stadion een scheve situatie toch nog recht. Luciane Slagveer was voor de bezoekers dé man in de eerste helft. Na 18 minuten zette hij Heerenveen op voorsprong, maar net voor rust kreeg hij zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. Tegen tien man kon Ajax in de tweede helft het schip toch nog doen omkeren. Een own goal van Singraven bracht de Ajacieden langszij. El-Ghazi en Kishna brachtten de Amsterdammers zelfs op voorsprong in een dolle twee minuten. Vlak voor tijd werkte Arkadiuz Milik een penalty mooi af, en tekende zo voor de 4-1 eindstand.

Feyenoord 2-0 Dordrecht

85 minuten lang hield de hekkensluiter stand in De Kuip. Pas in de slotfase kon de thuisploeg het verschil maken. Toornstra brak tegen een tienkoppig Dordrecht de ban. In de 72e minuut werd de Belg Peersman immers met rood van eht veld gestuurd. Diep in blessuretijd stelde Schaken de zege helemaal veilig.

AZ 1-0 Vitesse

Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Het verschil tussen beide teams was klein, maar het was toch de ploeg van Van den Brom die de drie punten kon thuishouden. Daarvoor volstond een doelpunt van Aron Johansson. AZ blijft zo meedraaien in de subtop, terwijl Vitesse een slechte zaak doet.

Go Ahead Eagles 2-0 NAC

Onderaan het klassement stond een degradatietopper op het programma. Thuisploeg Go Ahead Eagles deed een uitstekende zaak door met 2-0 te winnen van NAC Breda. Die stand stond al na een halfuur op het bord. Reimerink en Schalk zorgden voor de doelpunten.