City doet het op zijn Uniteds en mag blijven dromen

Lang zag het er bijzonder slecht uit voor Manchester City tegen tien man van Bayern. In de slotfase bogen Kompany en co een 1-2 achterstand toch nog om. Aguëro was de grote held: hij scoorde de drie doelpunten voor de thuisploeg.

Bayern München is natuurlijk niet de eerste de beste tegenstander, maar na de uitsluiting van Benatia na amper twintig minuten zag het er toch goed uit voor de thuisploeg. De scheidsrechter legde de bal immers op de stip na de overtreding van de verdediger van Bayern en Aguëro miste niet.

Nog voor de rust had Bayern de situatie echter alweer rechtgezet. Joe Hart zag er niet al te best uit bij de vrije trap van Xabi Alonso en amper vijf minuten later moest de City-doelman zich een tweede keer gewonnen geven. Dit keer was het Lewandowski die erin slaagde de Engelse goalie te verslaan.

Manchester City ging op zoek naar de gelijkmaker, maar dat leek lang vergeefse moeite. In de slotfase kwam de thuisploeg echter steeds beter opzetten en wat Bayern al eens meemaakte in een Champions League-finale tegen United, gebeurde nu opnieuw.

Hattrick Aguëro

De Duitse landskampioen kreeg in de slotfase nog twee doelpunten tegen. Sluipschutter Sergio Aguëro profiteerde twee keer van zwak verdedigen bij de Duitsers. Xabi Alonso en Boateng toonden zich niet van hun beste kant en hielpen er zo mee voor te zorgen dat Manchester City nog steeds mag dromen van de volgende ronde. In een onderling duel met AS Roma wordt alles beslist, zo weet ook Vincent Kompany.