Jong Anderlecht groepswinnaar na zege tegen Galatasaray

Manuel Gonzalez
| 27 reacties

Anderlecht heeft zijn vierde match op rij gewonnen in de Youth Champions League. Deze keer ging Galatasaray voor de bijl met 2-0. Daarmee is jong paars- wit zeker van de eerste plaats en een absolute topaffiche in eigen stadion na Nieuwjaar.

Johan Walckiers in Denderleeuw

Anderlecht had genoeg aan één punt om te overwinteren, Galatasaray moest winnen om alles in eigen handen te houden. Het valt niet te verwonderen dat er veel 'Turkse' fans waren afgezakt naar het Van Roy-stadion in Denderleeuw. En die lieten meteen ook van zich horen: letterlijk!

Vuurwerk en voetzoekers: dat belooft voor morgen

De wedstrijd was nog geen vijf minuten bezig of de Oostenrijkse ref stuurde alweer iedereen naar binnen. De Turkse aanhang had immers voetzoekers en vuurwerk mee naar binnen gesmokkeld en ze twijfelden niet om die te gebruiken. Een tiental minuten later kwamen de spelers weer naar buiten en kon er eindelijk gevoetbald worden. Maar dat belooft alvast voor morgen als er een veelvoud aan Turken in het stadion zal zitten.

De eerste vijfenveertig minuten deinde het spel op en neer en beide ploegen hadden ook voldoende kansen om de score te openen. Bourard trapte naast en Leya Iseka kon bijna profiteren van mistasten in de bezoekende verdediging, maar schoot onbegrijpelijk op de doelman.

16-jarige breekt de ban

Maar ook Galatasaray had mogelijkheden. Scholl bood er zomaar eentje aan, maar de Turkse aanvaller schoot naast, Svilar pakte een heel goed schot en de paal hielp de jonge doelman even later ook nog een handje. Vijf minuten voor rust was het aan de overkant wel raak. Ademoglu, 16 jaar, vond het gaatje en plaatste de bal voorbij doelman Karaca.

Na de rust moest Svilar nog eens aan de bak, alweer na een defensieve blunder, maar ook deze keer stond het 15-jarige talent pal. Anderlecht controleerde en toonde meer drang naar voor. Het was niet zo vloeiend als de vorige wedstrijden, maar de nervositeit was dan ook heel wat groter. Het spel verwaterde en Galatasaray eindigde nog met tien. Leya Iseka zorgde voor zekerheid met een late 2-0.

Na opnieuw enkele bommetjes floot de scheidsrechter af. Anderlecht hield stand en overwintert in Europa. Een mooie prestatie en een opkikker voor de jeugdwerking.