Hekkensluiter biedt geen weerstand aan Willem II

Jeroen Evens

Willem II kan na vanavond zijn zesde overwinning van het seizoen noteren. Het ging winnen bij de laatste in de stand, FC Dordrecht. Het verschil in rangschikking toonde zich ook in het resultaat: 0-4.

Van beide clubs werd in het begin van het seizoen weinig verwacht, want ze waren allebei nieuwkomers in de Eredivisie. Willem II deed het echter voortreffelijk  in het begin van het seizoen, terwijl FC Dordrecht de verliesmatchen opstapelde. De thuisreputatie van Dordrecht was ook niet zo geweldig, want het verloor elke partij in eigen stadion.

Ook nu begon het niet goed voor de thuisploeg. Na zes minuten opende Armenteros de score voor de bezoekers, na een mooie individuele actie. Tien minuten later kon Ben Sahar van dichtbij een voorzet van Andrade tegen de netten werken. FC Dordrecht leek zich naar de slachtbank te laten begeleiden.

Na rust maakte Armenteros zijn tweede van de avond, en zijn achtste van het seizoen. De thuisploeg kwam met een kopbal  van Van Haaren na een vrije trap nog dichtbij de eerredder, maar doelman Lamprou zag de bal naast doel verdwijnen.

In de extra tijd werd het zelfs nog 0-4 via invaller Terrel Ondaan. FC Dordrecht nestelt zich zo in de moeilijkheden, want na 14 duels heeft het slechts 5 punten. Willem II heeft er vier keer zoveel, en klimt dankzij deze overwinning naar de achtste plaats.