Marseille zet PSG op 4 punten

Jeroen Evens

Dat Marseille zijn leidersplaats waard is, heeft het vanavond bevestigd. Het won in eigen stadion met 2-0 van Nantes, dat al meer dan twee maanden ongeslagen was.

• Thauvin en Fanni zorgen voor de doelpunten
  • L’OM voert de druk op t.a.v. PSG

In de vooruitgeschoven wedstrijd van de Ligue 1 ging Nantes met zelfvertrouwen op bezoek bij leider Olympique Marseille. Nantes won zijn laatste drie uitwedstrijden, en begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd.

Doelman Mandanda moest al snel zijn kunnen bewiijzen oog in oog met Remi Gomis, maar deed dat met verve. Het was echter de thuisploeg die na 24 minuten het eerste doelpunt op zijn rekening kon schrijven.  Florian Thauvin tikte een voorzet enig mooi met buitenkant voet binnen.

Tien minuten later kon Nantes zich terug in de wedstrijd knokken, maar Mandanda redde het schot van Nkoudou, die de hele verdediging van Marseille had opgerold. Als je zelf niet scoort, valt de goal aan de overkant, zo gaat het voetbalgezegde, en dat werd nogmaals bewezen: Rod Fanni zorgde met een achterwaartse kopbal voor de dubbele voorsprong.

Gignac en Imbula kwamen voor Marseille nog dicht bij de 3-0, maar doelman Riou voorkwam de overdreven 3-0-cijfers. Met deze winst verstevigt Marseille zijn leiderspositie in de Ligue 1 en zet PSG, dat zaterdag Nice ontvangt, zo voorlopig op 4 punten. Batshuayi kwam vanavond niet van de bank bij Olympique.