Stevens komt met Stuttgart weg van laatste plaats

Jeroen Evens
| 2 reacties

In de derby in het zuidwesten van Duitsland heeft Stuttgart aan het langste eind getrokken. De nieuwe ploeg van Nederlander Huub Stevens klimt zo lichtjes uit een diep dal.

Stuttgart kon dit seizoen nog maar één keer winnen, en daarom hoopte het vanavond tegen de buren van SC Freiburg punten te rapen om voorlopig de laatste plek in de competitie achter zich te laten. En dat deed het met verve, het ging winnen met 1-4-cijfers.

Begin deze week maakte Armin Veh plaats voor Huub Stevens op de bank van hekkensluiter Stuttgart, en dat heeft de ploeg blijkbaar nieuwe moed gegeven. Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong via Martin Harnik. Maar nog geen tien minuten later zorgde Vladimir Darida ervoor dat de thuisploeg toch met een gelijkspel de rust in kon.

Na de rust ontbond Stuttgart pas écht zijn duivels. Carlos Gruezo tekende voor de 1-2, waarna Timo Werner zijn voorbeeld volgde, en de winst voor Stuttgart in veiligheid bracht. Als klap op de vuurpeil ontving Stefan Mitrovic bij Freiburg nog een rode kaart, waardoor het wel heel moeilijk werd voor de thuispoeg. Een kwartier voor tijd zorgde Martin Harnik dan ook nog voor een vierde treffer voor de bezoekers.