Berbatov tankt Monaco vol vertrouwen voor het duel tegen Zenith

Jeroen Evens

Dimitar Berbatov heeft de Monegasken vrijdagavond een belangrijke overwinning bezorgt op het veld van Toulouse. Met deze tweede winst op rij recht Monaco zijn rug opnieuw, met het zicht de komst van Zenith op dinsdag.

In de eerste helft kregen de Monegasken, in de vorm van Berbatov en Martial, tot driemaal toe de mogelijkheid om de score te openen, maar kregen de bal niet in het net.

Maar Monaco kwam uiteindelijk net voor rust toch op voorsprong, dankzij Berbatov, die met de buitenkant van zijn rechtervoet doelman Ahamada verschalkte.

Na de pauze kreeg Monaco, waar ook Yannick Ferreira-Carrasco 80 minuten meespeelde, een grote kans om de score te verdubbelen, maar Bernardo Silva vond opnieuw Ahamada op zijn weg. Hoewel het Toulouse was dat nadien de fraaiste acties op de mat bracht, was het Monaco dat de wedstrijd beklonk.  Berbatov zette een penalty om, na een fout van Grigore op Fabinho.

Net als vorig jaar wint Monaco dus met 0-2 in Toulouse, en stijgt zo naar een voorlopige zevende plaats in de Ligue 1, op 4 punten van de nummer drie, Lyon.