Fenerbahçe springt over Besiktas en pakt de leiding in Turkije

Jeroen Evens
| 1 reacties

Titelverdediger Fenerbahçe heeft de koppositie in de Turkse Süper Lig voorlopig afgesnoept van Besiktas. Het won zijn thuiswedstrijd met 4-1 van Sivasspor, mede dankzij Dirk Kuyt.

Sivasspor, dat in het klassement in de degradatiezone vertoeft, leek wel onder de indruk van de gekende beleving in het Şükrü Saracoğlu-stadion. Na drie minuten kwam het namelijk al op achterstand door een doelpunt van verdediger Irtegun.

Nog voor het kwartier kwam Sivasspor op gelijke hoogte, maar minuten later gaf Dirk Kuyt een assist aan Moussa Sow, die Fenerbahçe weer op voorsprong bracht. De Nederlander zorgde zélf voor rust nog voor een comfortabele voorsprong. Van dichtbij bracht hij de score op 3-1.

De in Frankrijk geboren Senegalees Sow zorgde met zijn tweede treffer van de avond na rust nog voor de 4-1 eindstand. Dankzij deze zege dikt Fenerbahçe zijn puntenaantal aan tot 27, waardoor het voorlopig aan de leiding komt in de Süper Lig. Besiktas kan zondag de orde herstellen indien het wint van Gaziantepspor.