League Cup: Hazard helpt Chelsea voorbij Derby County

Jeroen Evens

Chelsea heeft zich vanavond de meerdere bewezen van Derby County, in een duel in de League Cup. Eden Hazard bewees zich wederom belangrijk voor de Londenaars.

Eden Hazard heeft Chelsea vandaag voorbij Derby County geholpen in de League Cup. Chelsea won in Derby met 1-3, onze landgenoot scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Geniet hier nog even na van Hazards heerlijke plaatsbal:

Filipe Luis bezorgde met zijn eerste doelpunt voor Chelsea de bezoekers een dubbele voorsprong. Craig Bryson kon nog milderen voor Derby, maar acht minuten voor tijd besliste André Schurrle de wedstrijd in het voordeel voor Chelsea.

Cesc Fabregas speelde een geweldige partij, en dat heeft ook Mourinho gezien. De Portugees prees Fabregas richting hemel na de partij: "Hij speelt zo goed voor ons. Wat ik nog liever zie dan zijn kwaliteiten, is zijn professionalisme." Nog liet Mourinho zich ontvallen:

Dat is de attitude die ik bij mijn spelers wil zien. Daar ben ik zo, zo blij mee.

In de andere wedstrijd die vanavond geprogrammeerd stond in de League Cup won Sheffield met 1-0 van Southampton. Toby Alderweireld werd een beetje rust gegund, en kwam een kwartier voor tijd invallen.