Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Daknam
Lokeren zwaar onderuit tegen sterk Gent
Sander De Graeve

AA Gent haalde stevig uit in Lokeren. Maar liefst 1-4 werd het in een atypische heenwedstrijd. Afwachten stond niet in het woordenboek in Oost- Vlaanderen vanavond. Depoitre was een gesel voor Lokeren, dat zich moet bezinnen.

Sander De Graeve in Lokeren

• Snelle start
  • Depoitre onbespeelbaar
  • Verschil gemaakt na de rust

Lokeren tegen Gent, dat levert zelden een saaie confrontatie op. Ook nu ging het meteen goed vooruit op Daknam. Raman prikte een eerste keer, maar Copa stopte zonder problemen. Depoitre had twee minuten later meer geluk.

Hij sneed door het hart van de defensie en knalde de bal via Copa tegen de touwen. Al in de vierde minuut stond Gent op voorsprong. Lokeren onderging het spel, maar mocht zich nog voor de tiende minuut stevig bekocht voelen.

Toch penalty

Vanaken kreeg een stevige por van Gershon, maar kreeg zelf geel voor een schwalbe in plaats van een verdiende strafschop. Geen van de zes refs, jawel vanaf deze fase zijn de doelmondscheidsrechters terug, zag het.

Het Lokerse publiek was meteen ontstemd en dat zou er niet op verbeteren. Bij elke beslissing kreeg Delferriere het stadion over zich heen, al deed hij na die dubieuze fase weinig verkeerd. Lokeren zelf kreeg weinig klaar. De Pauw zag een uitstekende poging gestopt door Sels.

Even later kreeg diezelfde De Pauw de bal van op zo'n twee meter opnieuw niet voorbij Sels, maar in het geharrewar ging Persoons tegen de vlakte. Nu wel een penalty en Maric twijfelde niet. Perfect in het hoekje.

Lokeren was plots wakker en een knal van Leye likte de kruising. Voor het overige was vooral Depoitre onbespeelbaar voor de Lokeren-defensie. Gent was, de laatste vijf minuten buiten beschouwing gelaten, baas in Lokeren. Ruststand 1-1.

Prachtgoal Milicevic

Na de koffie kwam Lokeren toch wat beter in de wedstrijd en kreeg het meer kansen, maar Gent kwam alweer op voorsprong. Milicevic borstelde een vrije trap precies in de kruising. Meesterlijke goal van de Zwitser.

Gent op voorsprong dus en Lokeren moest alles op alles zetten. Dutra kwam erin voor Persoons en Patosi kon de netten laten trillen. Helaas voor hem en Lokeren liep hij daarbij buitenspel. Aan de overkant was het wel opnieuw koekenbak.

Dejaegere speelde invaller Saief vrij met een enig mooi hakje en die jaste de bal loeihard voorbij de kansloze Copa. 1-3 en Gent op rozen. Lokeren drong nog aan, maar de vele corners leverden niets op.

Gent-Anderlecht?

Aan de overkant kwam nog het meeste gevaar. Depoitre miste twee uitstekende mogelijkheden op de 1-4, maar Raman pikte zijn steek op. Na een kort balletje van Neto prikte hij de bal in het hoekje. Copa zat er nog bij, maar de bal ging toch tegen de netten.

Gent lijkt zo goed als geplaatst na de zware overwinning bij Lokeren. Zeg nooit nooit, maar wij zien de troepen van Vanhaezebrouck dit niet meer uit handen geven in de eigen Ghelamco Arena. Wellicht wacht een kraker tegen Anderlecht in de halve finales.