Coupe de la Ligue: cruciale rol voor Ferreira-Carrasco, misser Origi zonder gevolg

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

We krijgen nog heel wat Belgen in de kwartfinales van de Coupe de la Ligue. Vandaag kwalificeerde Rennes zich dankzij een zege tegen Créteil. Lille, met Origi, en Monaco, met Ferreira- Carrasco, hadden penalty's nodig om een ronde verder te gaan.

Olympique Lyon 1-1 Monaco

Na negentig minuten was het nog 0-0 in Lyon. De inbreng van Yannick Ferreira-Carrasco bracht wat vuur in het spel van de Monegasken en in blessuretijd slaagde de jonge Belg erin de score te openen. Lacazette stelde echter gelijk en penalty's moesten de beslissing brengen. Daarin kroonde Stekelenburg zich tot de grote held door de laatste strafschop te redden en Monaco de kwalificatie te bezorgen.

Lille 1-1 Bordeaux

Ook in Rijsel stond na 120 minuten een 1-1 stand op het bord. Beide goals vielen in het eerste halfuur. Mariano opende de score voor de bezoekers, Frey stelde gelijk. De doelpuntenmaker van Bordeaux zou uiteindelijk nog de schlemiel van de avond worden. Hij miste immers de achttiende penalty. Ook Origi kon alweer niet socren vanop de stip, maar zijn misser bleef zonder gevolg doordat ook Pallois faalde.

Ajaccio 1-3 PSG

PSG keek bij de pauze nog tegen een 1-0 achterstand aan tegen tweedeklasser Ajaccio. Na de rust zetten de Parijzenaren de situatie recht. Cavani, Aurier en Bahebeck zorgden voor de 1-3 bij het laatste fluitsignaal.

Rennes 1-0 Créteil

Bij Rennes startten Brüls en Habibou op de bank. Tegen tweedeklasser Créteil volstond een doelpunt van Armand voor de overwinning.