Dramatisch Lierse krijgt er zes om de oren tijdens vroeg kerstfeestje in Charleroi

Caroline Tonnelier
| 26 reacties

Charleroi was duidelijk een maatje te sterk voor rode lantaarn Lierse. De Henegouwers gaan met een uitstekend gevoel de kerstperiode in na de 6-0 pandoering die ze uitdeelden aan de Pallieters.

Na tien minuten leek de wedstrijd al gespeeld in Charleroi. Op dat moment stond de thuisploeg tegen een slap Lierse al 2-0 voor. Na vijf minuten had Fauré de score al geopend.

Nog geen vijf minuten later lieten de bezoekers zich al een tweede keer verschalken. Vanop afstand was het Diandy die de missie voor Lierse helemaal hopeloos maakte. Doelman Bajkovic zag er niet al te best uit bij de treffer van de Senegalees.

In de tweede helft leek de goalie zijn misser recht te zetten. Hij voorkwam immers verschillende keren de 3-0 en hield zo zijn ploeg toch nog enigszins in de match.

Bij de tweede treffer van de avond van Fauré was de Serviër echter kansloos. Even later ging hij echter helemaal de mist in bij een terugspeelbal van Swinkels. Bajkovic trapte over de bal en lag zo aan de basis van de 4-0.

Lierse probeerde nog even iets terug te doen, vooral via invaller Zizou. De Pallieters bleven echter te veel ruimte weggeven, waardoor de 5-0 dichterbij was dan de 4-1.

In het slot van de wedstrijd was het zover. Coulibaly maakte met een heerlijke pegel na een dito actie de forfaitscore terecht. En dat de doelpunten in een feestend Stade du Pays de Charleroi vanavond per twee kwamen, bewees Ndongala in blessuretijd nog eens.

6-0 na een dramatische avond voor Lierse en heel wat oplapwerk voor Stojanovic in aanloop naar de wedstrijd tegen Club Brugge. Charleroi mag dromen van play-off één.