Fabregas dikt indrukwekkende statistieken nog wat aan in zege tegen Stoke

Cesc Fabregas speelde het tweede deel van 2014 op een ander niveau dan de rest van Engeland. Tegen Stoke City dikte hij zijn statistieken nog wat aan met een assist en een goal. De Catalaanse middenvelder leidde zijn team voorbij Stoke City (0-2).

Fabregas is betrokken bij 36,8 procent van de goals (doelpunten en assists) van Chelsea dit seizoen in de Premier League. Zijn assisttotaal staat nu op 12, zijn doelpuntenteller nog maar op twee, maar niemand die er om maalt.

Zijn goal tegen Stoke City verzekerde Chelsea immers van de leidersplaats in de Premier League, de assist kwam van Eden Hazard. In de tweede minuut had de Spanjaard trouwens ook al een assist afgeleverd op John Terry, die de 0-1 van dichtbij tegen de netten plaatste.

Hazard ontsnapt aan blessure, Courtois terug tussen palen

Thibaut Courtois stond na een paar wedstrijden rust met een lichte blessure terug tussen de palen, maar had weinig om handen behalve een afgeweken schot dat hij prima pakte. Hazard ontsnapte in de eerste helft aan een zware blessure toen Phil Bardsley zwaar doorging op zijn knie.