Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3 (R)
Stadion: Upton Park
Geniale Mirallas en Lukaku dragen goals op aan Malanda

West Ham United - Everton had alles wat je van een cupmatch verwacht: spanning, mooie doelpunten en emotie. Met in hoofdrollen: Kevin Mirallas en Romelu Lukaku, die schitterden, scoorden en hun doelpunten aan Junior Malanda wilden opdragen. De Belgen liggen er wel uit, na een ware strafschopkraker.

Valencia had de thuisploeg iets na de koffie op voorsprong gebracht. Dat leek lange tijd genoeg in de replay van ronde drie van de FA Cup, maar Mirallas besliste er met een geweldige vrije trap anders over: 1-1 na 90 minuten.

McGeady was toen al lang gaan douchen, dus moest Everton het uiteindelijk een uur met een man minder doen. Toch begon het vol overgave aan de verlengingen.

In de extra time - de replays moeten een echte winnaar hebben - liet Mirallas zich opnieuw opmerken. Hij rolde vijf man op en lepelde de 1-2 op de voeten van Lukaku. Samen droegen ze de goal op aan Junior Malanda, de emoties overmanden Lukaku duidelijk.

Cole maakte even later alsnog gelijk voor West Ham United, uiteindelijk kregen we strafschoppen om het verschil te maken. Mirallas en Lukaku misten niet, het werd uiteindelijk een ware kraker.

Na 20 strafschoppen was het uiteindelijk West Ham dat aan het langste eind trok (9-8), waardoor de Evertonbelgen zwaar teleurgesteld moesten afdruipen.