Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: King Power at Den Dreef
Sterk OH Leuven krijgt deksel op neus na cadeautjes en hold-up STVV

Sint-Truiden heeft na een ware hold-up met 2-3 gewonnen in Leuven. OHL was nochtans geweldig begonnen aan de match en leidde aan de rust verdiend met 2-0, maar de leider kon alsnog met de drie punten aan de haal.

Aernout Van Lindt in Leuven

• OHL baas boven baas
  • Vergeet het na de 2-0 helemaal af te werken
  • STVV komt helemaal terug na cadeautjes Leuvenaars
  • Limburgers steviger leider!

OHL en STVV stonden deze namiddag oog in oog met elkaar. Twee clubs met een verleden in de Jupiler Pro League, die beiden maar wat graag zo snel mogelijk terug in eerste klasse zouden staan.

Zeker de Limburgers konden vandaag weer een uitstekende zaak doen: door het puntenverlies van Lommel gisteren konden ze tot negen punten uitlopen, maar dan moesten ze wel een kolkend Den Dreef bedwingen. Bij OHL stond Kenny Thompson voor het eerst dit seizoen in de ploeg.

Leider serieus lijder voor de koffie

Wie kleurenblind is en het verschil tussen wit/groen en geel niet kan onderscheiden, zou zich na 45 minuten voetbal danig hebben vergist. Het zijn wel degelijk de Kanaries die op kop staan in tweede klasse, al was OHL alomtegenwoordig.

Het had al vijf kansen vermorst in het eerste halfuur, alvorens het dan toch prijs was: Cerigioni tikte tot bij Kostovski, die randje buitenspel via de binnenkant van de paal wist binnen te werken. Even later was het na een strafschop zelfs 2-0: Azevedo ging over de dij van Swers, Bostock bleef ijzig kalm.

Leuvenaars spelen Kerstman half januari

Na de pauze kreeg OH Leuven zelfs nog kansen om er 3-0 van te maken, maar keer op keer werd er gemist. In de kluts lukte het niet, aan de overkant wel. Bailly ging niet doortastend te werk, Erichot profiteerde en kopte van dichtbij de aansluitingstreffer binnen.

De Leuvenaars even van hun melk, genoeg voor STVV om meteen ook gelijk te maken dankzij de sterk ingevallen Momi. Van Goethem ging daar flagrant in de fout en gaf zomaar de 2-2 op een presenteerblaadje. Een opzettend Leuven kon niet meer scoren, dus leek het een gelijkspel te worden ...

Leuven scoort, maar...

Tot Momi in de blessuretijd een voorzet van Hendrickx binnenkopte. Al scoorde ook de thuisploeg nog eens. Een vrije trap was (nipt) over de doellijn, maar de spelleiding oordeelde dat het geen doelpunt was.

Zo wonnen de Limburgers alsnog en staan ze nu 9 punten voor in de stand op Lommel, dat gisteren gelijkspeelde. De titel lijkt stilaan binnen, al was het een gevleide overwinning.