Belgen schitteren in zinderende Engelse topper

Caroline Tonnelier
| 13 reacties

In de Capital One Cup was het genieten van de topper tussen Chelsea en Liverpool. Nadat de heenwedstrijd op 1-1 eindigde, moesten verlengingen de beslissing brengen in Stamford Bridge.

• Courtois, Hazard en Mignolet tonen zich
  • Ivanovic beslissend in verlengingen
  • Costa ontsnapt aan rood

Na negentig minuten was het immers nog 0-0 en volgens de regels in de Capital One Cup komen er dan twee keer vijftien minuten extra. Ondanks de 0-0 viel er in de eerste 90 minuten al heel wat te beleven.

De Rode Duivels lieten zich in positieve zin opmerken. Thibaut Courtois toonde zich alweer onklopbaar. Aan de overkant kon ook Simon Mignolet zich een aantal keer tonen en zo bezorgden de twee Belgische doelmannen de aanvallers een frustrerende avond.

En dan was er ook nog Eden Hazard. De nummer 10 van Chelsea wervelde over het veld, maar doelpunten leverde dat ook niet op. Pas in de verlengingen kon Chelsea het verschil maken. Het was Ivanovic die raak kopte.

Voor de negatieve noot in de wedstrijd zorgde Diego Costa. De Spanjaard solliciteerde tot drie keer toe naar een rode kaart, toen hij op Emre Can en Skrtel trapte en daarna met Gerrard in de clinch ging. Hij kwam er echter vanaf met een gele kaart.