Mbokani de grote held, ook Kebano laat zich opmerken

Caroline Tonnelier
| 9 reacties

In de kwartfinale van de Afrika Cup stonden Congo en Congo DR tegenover elkaar. In de tweede helft zorgden beide teams voor een waar spektakelstuk.

Congo leek na iets meer dan een uur op weg naar de halve finales. Het liep immers tot 2-0 uit. Dat was de verdienste van Doré en Bifouma, die voor de doelpunten zorgden in minuut 55 en 62.

Drie minuten later begon de grote comeback van DR Congo, met een glansrol voor Dieumerci Mbokani. De oud-speler scoorde de aansluitingstreffer en was in de slotminuut ook de auteur van de 2-4.

Twee assists voor Kebano

Ook invaller Neeskens Kabano liet zich opmerken. Hij leverde immers de assists af voor de twee laatste doelpunten en dat in amper een kwart match. Bokila (ex-Zulte-Waregem) en Kimwaki zagen ook hun naam op het scorebord verschijnen.