Overzicht Serie 1: Napoli doet uitstekende zaak, Juventus wint niet

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

In de Serie A vielen deze namiddag een aantal serieuze verrassingen te noteren. De ploeg die daar van kon profiteren was Napoli, dat zelf wel kon winnen.

Chievo 1-2 Napoli

Op bezoek bij degradatiekandidaat Chievo liet Napoli zich niet verrassen. Met Dries Mertens in de basis pakten de mannen van Rafael Benitez de volle buit. Twee own-goals zorgden voor de 1-1 tussenstand. Eerst versloeg Cesar zijn eigen doelman, daarna was het de beurt aan Britos.

Na de pauze was het Gabbiadini die de match besliste in het voordeel van Napoli.

Udinese 0-0 Juventus

Juventus leed verrassend puntenverlies op het veld van Udinese. De landskampioen kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Udinese. AS Roma krijgt zo de kans om de titelstrijd wat spannender te maken.

Cesena 2-1 Lazio

Een andere verrassing viel te noteren in Cesena. Op het veld van de nummer 19 in de Serie A vielen alle doelpunten in het laatste halfuur. Defrel opende de debatten, waarna Cataldi er met een own-goal 2-0 van maakte. Klose kon in de slotfase nog milderen, maar daar bleef het bij. Cavanda kreeg in minuut 65 een invalbeurt bij Lazio

Torino 5-1 Sampdoria

Opvallende uitslag in Turijn. Daar won Torino met zware 5-1 cijfers van Sampdoria. Quagliarella scoorde in de eerste helft een zuiver hattrick. Bij de bezoekers mocht Eto'o debuteren als invaller, maar hij kon de nederlaag afzwakken voor zijn team.