Courtois houdt Chelsea recht in Parc des Princes

Manuel Gonzalez
| 72 reacties

De strijd in het Parc des Princes eindigde op een 1-1 gelijkspel. Onze landgenoot Thibaut Courtois speelde een fantastische wedstrijd. Hazard moest zich opnieuw schikken naar de tactiek van Mourinho.

De clash tussen PSG en Chelsea begon moeizaam, geen van beide teams wilde graag een doelpunt slikken. Na 10 minuten kwam er dan toch de eerste dreiging vanwege PSG. Matuidi en Ibrahimovic kopten kortelings na elkaar op doel, Courtois pareerde de twee kansen.

Pas na 25 minuten mocht doelman Sirigu voor het eerst tussenkomen bij een aanval van The Blues. Tot dan toe was Marco Verratti de meest bedrijvige middenvelder op het veld.

Cavani kon dreigen met een mooie kopbal aan de eerste paal, maar opnieuw had Courtois een geweldige reflex in petto. De goal viel echter aan de andere kant, Ivanovic scoorde de 0-1 met het hoofd, na een deviatie van Cahill.

Na de eerste helft kwam er meer vuur in de match, in minuut 54 kopt Cavani de bal buiten bereik van onze nationale doelman. Met de gelijkmaker ging het publiek van PSG er volop achterstaan. Op het uur is er opnieuw een geweldige reflex nodig van Courtois om Ibrahimovic van een eerste goal tegen Mourinho te houden.

PSG hield nog een slotoffensief onder impuls van het publiek, in de 80e minuut schiet Cavani de bal net voorlangs. Ook Ibrahimovic kreeg nog een uitstekende kans, maar Courtois was outstanding.

Hazard werd opnieuw slachtoffer van de verdedigende tactiek van Mourinho. Hij werd vaak foutief neergehaald en kon zijn stempel niet drukken.