Drama voor Arsenal: klus lijkt al geklaard voor gehandicapt Monaco

Arsenal zou tegen Monaco de klus weleens gaan klaren. Zeker gezien het blessureleed waar de Fransen mee kampen. De wedstrijd in Londen liep echter net even anders dan verwacht.

Geen Ferreira-Carrasco in de basis bij de bezoekers. Hij was twijfelachtig en kon niet langer dan een halfuur aantreden. Toen de jonge Belg een kwartier voor het einde inviel, leek de klus al geklaard voor zijn team, maar uiteindelijk was er toch nog een belangrijke rol weggelegd voor hem.

Aan de pauze stonden de Monegasken al op 0-1. Dat was de verdienste van Kondogbia. Die voorsprong was niet eens onverdiend te noemen, want Monaco verraste in het Emirates Stadium.

De prestatie van Arsenal was daarentegen teleurstellend te noemen. Aanvallend waren Giroud en co onmondig tegen een stevig blok van de Monegasken. Op defensief vlak liet de thuisploeg zich dan weer al te makkelijk ringeloren op de counter.

Ferreira-Carrasco maakt het helemaal af

Daaravan profiteerde Berbatov nog eens in de tweede helft. Hij verdubbelde de bezoekende voorsprong en zorgde op die manier voor de uitstekende uitgangspositie. Gelukkig voor Arsenal was er in blessuretijd nog Oxlade-Chamberlain. Hij probeerde het dan maar vanop afstand en dat loonde: 1-2 en dus toch nog een sprankeltje hoop voor de Engelsen.

Het laatste woord was echter voor Ferreira-Carrasco. De Belg kon alleen op Ospina af en maakte het uitstekend af. Weg hoop voor de Engelsen, die dus minstens drie keer moeten scoren in Monaco om nog een kans te maken op de kwalificatie.