Overzicht Eredivisie: Vitesse springt over rechtstreekse concurrent

Lennert Vannooten

Vitesse kon in eigen huis winnen met 2-1 tegen rechtstreekse tegenstander PEC Zwolle. Vitesse komt daardoor op de vijfde plaats te staan. AZ won tegen Willem II met het kleinste verschil.

Vitesse - PEC Zwolle 2 - 1

Vitesse doet een uitstekende zaak, het springt naar de vijfde plaats door een 2-1 overwinning tegen rechtstreekse concurrent PEC Zwolle. Vitesse kwam al op achterstand na vier minuten, maar Traoré en Pröpper zorgden uiteindelijk voor de overwinning.

AZ - Willem II 1 - 0

AZ wint met het kleinste verschil tegen Willem II. Het enige doelpunt werd gemaakt door Berghuis op vier minuten voor de rust.

Twente - NAC Breda 1 - 1

NAC Breda heeft in extremis nog een punt kunnen pakken tegen Twente. Het blijft hoe dan ook op de voorlaatste plaats staan in Nederland, met 19 punten.