Marseille maakt komaf met uitcomplex, met dank aan Batshuayi

Caroline Tonnelier
| 20 reacties

Marseille en uitwedstrijden: het is dit seizoen niet echt een geslaagde combinatie. Bovendien waren de mannen van Bielsa aan een erg zwakke reeks bezig.

Tegen laagvlieger Toulouse tankte L'OM echter volop vertrouwen. Michy Batshuayi toonde de weg voor de bezoekers: na nog geen twee minuten opende de jonge Belg de score. Het ging snel in Zuid-Frankrijk, want enkele minuten later verdubbelde Aloé al de voorsprong.

Aan de rust stond er al een bijzonder pijnlijke tussenstand op het bord voor de thuisploeg: Toulouse moest met een 0-4 de kleedkamers in. Een own goal van Moubandje en een tweede treffer van Batshuayi zorgden voor die ruststand.

In de tweede helft was er eerst nog de eerredder van Ben Yedder, maar daarna dikten Ayew en Gignac de score nog verder aan. Marseille mag zo op een gedeelde tweede plaats overnachten.