STVV-coach durft ambitie nog niet uit te spreken

Tom Stroobants

STVV geraakte gisteren niet voorbij Patro Eisden Maasmechelen. Trainder Yannick Ferrera was niet tevreden over de prestatie van zijn team.

"We verdienden niet beter", vertelde Ferrera na de wedstrijd aan Sporza. "We begonnen heel slecht aan de match, hoewel we nog in de eerste minuut een enorme kans creëerden. Na de 1-0 schoten we wakker en konden we de gelijkmaker aantekenen." De leider in de Proximus League kwam daarna op voorsprong maar gaf die toch nog weg.

Ik spreek niet over de titel

"Het moeilijkste werk leek gedaan maar we slaagden er niet in om een derde doelpunt te maken. Uiteindelijk scoorden zij nog in de laatste vijf minuten." Puntenverlies voor STVV dus en daar was Ferrera allesbehalve tevreden mee. "We leden teveel balverlies. Achteraan was er geen zekerheid in de duels of in de opbouw."

Lommel United kan zo terugkomen tot op zes punten. De STVV-coach zelf panikeert niet. "We moeten vooral gedreven en geconcentreerd blijven. Ik zeg al maanden dat we een jonge ploeg hebben. Maar het is de pers die over de titel spreekt. Niet ik en niet mijn spelers. We moeten er alles aan doen om binnen twee weken te winnen in Heist.