EK-kwalificatie: Ruime zege Engeland, Spanje zonder overschot

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

De Rode Duivels komen pas zaterdagavond in actie, maar intussen werd er al volop gevoetbald in de kwalificaties voor het EK in Frankrijk. Engeland pakte een ruime zege, net als onder meer Slovenië en Oostenrijk.

Engeland 4-0 Litouwen

Wayne Rooney was alom tegenwoordig en het begin van de match en bracht Engeland al na zeven minuten op voorsprong. Welbeck maakte er op slag van rust 2-0 van. Sterling en Kane zetten de huidige offensieve weelde van de Engelsen na de pauze in de verf, met een 4-0 eindstand tot gevolg.

Spanje 1-0 Oekraïne

Heel wat minder doelpunten in Sevilla. Daar haalde Spanje het met het kleinste verschil van Oekraïne. Morata maakte het enige doelpunt van de match, zijn eerste treffer voor de nationale ploeg. Slovakije won met 3-0 van Luxemburg en blijft leider in de groep van de Europese kampioen.