Lucky goal behoedt Nederland van nederlaag

Tom Stroobants
| 14 reacties

Oranje stevende lange tijd op een nederlaag af. Yilmaz had de bezoekers op voorsprong gebracht, maar een doelpunt in de slotminuut redde heel Nederland.

Nederland begon het beste aan de partij. Na vijf minuten zette Depay een één-tweetje op met Blind. Hij haalde hard uit met rechts, Volkan ging goed plat. Enkele minuten later zag Sneijder zijn afgeweken schot naast gaan.

De organisatie van de Turken stond goed en Oranje geraakte er niet door. In de 35ste minuut mochten de vele Turken in het stadion juichen. Yilmaz knalde het leer via de knie van Indi voorbij Cillessen: 0-1.

Voor de zesde keer in zeven wedstrijden onder Guus Hiddink kwam Nederland op achterstand. De Vrij leek vlak voor de rust de gelijkmaker binnen te koppen. De Turkse goalie stak er een handje tussen.

Debuut Dost

Ook na de pauze had Nederland het moeilijk om de Turkse defensie te ontgrendelen. Affelay probeerde het dan maar vanop afstand. Volkan tikte de schicht over zijn doel. Spits in vorm Dost moest op de bank beginnen.

Een halfuur voor tijd mocht hij zijn debuut maken voor Oranje. Het inspireerde Sneijder om even later een vrije trap geweldig te schilderen. De bal belandde maar net naast.

Willems knalde op aangeven van Narsingh over. Dost slaagde er niet in om hetzelfde te doen als Kane gisteren voor Engeland deed.

Verlossing in slotminuten

De nederlaag leek niet meer af te wenden. Tot Sneijder in de extra tijd mocht aanleggen net buiten de zestien. Zijn schot week af op de rug van Huntelaar waardoor Volkan kansloos achter bleef. Een verdiende gelijkmaker voor Oranje. Depay had de winning goal nog aan de voet maar kon de bal niet laag houden.

Nederland blijft hangen op de derde plaats met zeven punten uit vijf wedstrijden. De achterstand op koploper Tsjechië bedraagt nog steeds zes punten. IJsland staat tweede met twaalf punten.