Overzicht oefeninterlands: Brazilië doet het zuinig tegen Chili

Tom Stroobants

Er werden niet alleen kwalificatiewedstrijden gespeeld, ook enkele oefeninterlands stonden op het programma. Wij maakten voor u een selectie met de meest interessante matchen.

Brazilië-Chili 1-0

Brazilië heeft Chili, de verrassing van het WK 2014, met 1-0 verslagen. Invaller Firmino scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij ging voorbij de doelman en keek weg wanneer hij de bal binnen legde. Het Braziliaanse wonderkind Neymar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Hij was wel betrokken in de meest controversiële fase van de wedstrijd. Chili-middenvelder Medel ging op het been van Neymar staan wanneer de bal niet meer in de buurt was. Een schandalige overtreding die niet gezien werd door de Britse ssscheidsrechter Atkinson.

Mexico-Ecuador 1-0

Mexico won ook met het kleinste verschil van Ecuador. Een treffer van Chicharito na een kwartier volstond om de overwinning in de wacht te slepen. Het was zijn 39ste treffer voor Mexico in 64 wedstrijden.

De aanvaller van Real Madrid is zo naast Blanco de tweede topscorer aller tijden van het Zuid-Amerikaans land. Ecuador kreeg nog de kans om gelijk te maken vanop de stip, maar keeper Corona koos de juiste hoek.

Zuid-Afrika - Nigeria 1-1

Uit het Afrikaans onderonsje tussen Zuid-Afrika en Nigeria kwam geen winnaar. Oostende-middenvelder Jali miste bij een 0-0 stand een strafschop. Vijf minuten voor tijd leek Musa Nigeria de overwinning te bezorgen.

Tot in de laatste minuut van de extra tijd de Bafana Bafana toch nog een gelijkspel uit de brand sleepte. Zunga knalde de 1-1 hard in doel.