Matchwinnaar Hazard brengt Chelsea opnieuw dichter bij titel

Caroline Tonnelier
| 10 reacties

Manchester United droomde stiekem toch nog van de titel en mits winst bij Chelsea was dat niet eens zo irrealistisch. Het liep echter anders op Stamford Bridge, waar de thuisploeg zonder te imponeren aan het langste eind trok.

De verwachte Belgen stonden aan de aftrap in deze topper. Courtois, Hazard en Fellaini mochten aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft waren het de bezoekers die het overwicht hadden.

Doelgevaar leverde dat echter amper op en aan de overkant was Chelsea bijzonder efficiënt. De eerste echte kans was meteen raak: Eden Hazard opende in de 38e minuut de score. Het was Oscar die hem met een hakje op weg naar het doelpunt zette.

Falcao op de paal

Na de pauze voerde United de druk op via onder meer Falcao, Rooney en Mata. Het bleek onvoldoende en Van Gaal greep in door Januzaj en Di Maria in te brengen. Hazard was de gevaarlijkste man bij Chelsea, dat goed weg kwam toen Falcao op de paal knalde en toen Dean niet naar de stip wees toen Herrera net voor affluiten neerging in de zestien.

Na een tegenvallende topper bleef het uiteindelijk 1-0. Eden Hazard kreeg in blessuretijd nog een applausvervanging. Zijn doelpunt zou in de eindafrekening weleens cruciaal kunnen blijken.