Overzicht Bundesliga: Dortmund doet na rotseizoen weer mee voor Europese plaatsen

Borussia Dortmund, dat een hele tijd helemaal onderaan bengelde, heeft gemakkelijk afstand genomen van Paderborn. Door de zege rukken de Borussen op naar een voorlopige achtste plaats. En dus doen ze weer mee voor de Europese plaatsen. Bayern München had dan weer een lastige klant aan Hoffenheim.

TSG Hoffenheim - Bayern München 0-2

Na het verlies tegen Porto in de Champions League pakte Bayern de draad van de zeges weer op tegen Hoffenheim. Al werd dat wel moeilijker dan eerst gedacht. Sebastien Rode bracht de bezoekers even voor rust op voorsprong met een gave vrije trap.

Hoffenheim claimde kort daarna een strafschop, maar kreeg die niet.  Lewandowski miste twee grote kansen, één daarvan belandde op de lat. Doelman Baumann moest nog flink aan de bak, maar werd uiteindelijk nog één keer geklopt door één van zijn ploegmaats, Andreas Beck. Bayern staat uiteraard met een straat voorsprong aan de leiding.

Borussia Dortmund - SC Paderborn 07 3-0

Nadat Jürgen Klopp eerder op de week aankondigde afscheid te nemen van Borussia pakten de geelhemden uit met een gave prestatie tegen Paderborn. In de eerste helft kon Aubameyang tot drie keer toe wel niet scoren. Na de rust was het wel raak. Mkhitaryan kopte een voorzet van Aubameyang binnen.

Aubameyang kon daarna uiteindelijk zelf ook nog scoren en Kagawa maakte de 3-0 compleet. Dortmund doet weer volop mee voor de Europese plaatsen.