De Bruyne redt een punt voor Wolfsburg

Caroline Tonnelier

Wolfsburg had voor eigen publiek iets recht te zetten na de zware nederlaag in de Europa League tegen Napoli. Dat lukte echter niet helemaal tegen Schalke 04.

Wolfsburg 1-1 Schalke 04

Het zag er zelfs even naar uit dat Wolfsburg opnieuw tegen een nederlaag zou aanlopen. Aan het begin van de tweede helft had Sané de bezoekers zelfs op voorsprong gebracht.

De overwinning zou echter onverdiend geweest zijn voor Schalke, want Wolfsburg domineerde op eigen veld. Uiteindelijk sleepte Kevin De Bruyne nog een punt uit de brand voor zijn team. In de 78e minuut liet hij de gelijkmaker optekenen.

Werder Bremen 1-0 Hamburger SV

Eerder op de middag had Werder Bremen al de derby tegen Hamburg gewonnen. Het werd 1-0 voor het team van Koen Casteels. De degradatie komt zo steeds dichterbij voor HSV.