Origi en co krijgen pandoering van PSG

Caroline Tonnelier

Het werd een pijnlijke middag voor Divock Origi en zijn Lille. De Noord- Fransen gingen kansloos onderuit bij koploper PSG.

Na minder dan vijf minuten wisten de bezoekers al hoe laat het was. Op dat moment keken ze immers al tegen een 2-0 achterstand aan. Maxwell en Cavani hadden voor de doelpunten gezorgd.

PSG had duidelijk geen last van de afwezigheid van Zlatan en ging gewoon op zijn elan verder. Aan de rust stond het al 4-0. Lavezzi was de man die daarvoor de pluimen op zijn hoed mocht steken.

Hattrick Lavezzi

Op het uur deed Lille, met de aan de rust ingevallen Origi, toch iets terug. Basa zorgde voor de eerredder. Alhoewel, met nadien nog twee goals van PSG, ws daar eigenlijk geen sprake van.

Cavani scoorde nog eens vanop de stip en Lavezzi vervolledigde zijn hattrick. Voor de Argentijn was het de eerste keer dat hij drie maal raak trof in een competitiewedstrijd.