Bankzitter Mertens ziet Napoli winnen na serieuze flater

Timothy Collard

Napoli kende zondagavond al bij al weinig problemen met Sampdoria. De ploeg van Dries Mertens kwam dan wel al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar nadien nam het de partij in handen.

Het zag er na een kwartiertje spelen niet goed uit voor Napoli. Raul Albiol liep de bal ongelukkig in doel na een harde, lage voorzet en zo was de ploeg van Rafa Benitez al snel op achtervolgen aangewezen.

Aan de rust stond het wel al 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Gabbiadini, na een flater van jewelste van Sampdoria-doelman Viviano, en Higuain zorgden voor de goals.

Mertens blijft op de bank

Via een rake plaatsbal van Insigne en een strafschop van Higuain liep Napoli in de tweede helft uit tot 4-1, al kon Muriel de pijn nog een beetje verzachten door er 4-2 van te maken. Dries Mertens bleef 90 minuten op de bank.